Home PageFilozofia

Filozofia

Pasta fresca – włoska kultura makaronu

Dla rodowitego Włocha nie ma nic lepszego niż świeży makaron przygotowany według tradycyjnych przepisów. Wyjątkowe smaki, różnorodność kształtów oraz nieograniczone możliwości wykorzystania w kulinarnych kreacjach sprawiły, że we Włoszech powstała cała kultura spożywania świeżego makaronu. Włosi mają nawet zawód polegający na udoskonalaniu produkcji makaronu: il pastaio to osoba specjalizująca się tylko i wyłącznie w sporządzaniu tego specjału. Często poświęca długie lata, aby dopracować swoje przepisy i dojść do perfekcji w tej jednej tylko dziedzinie.

Świeży makaron to produkt wciąż mało znany w wielu częściach Europy. Większość konsumentów, przyzwyczajona do dostępnego w detalicznej sprzedaży suszonego makaronu, nie zna smaku tego włoskiego specjału.

Właśnie dlatego postanowiliśmy podzielić się naszą pasją do pasta fresca i zaproponować nowy, oryginalny smak rodem z Italii. Przez wiele lat uczyliśmy się od najlepszych, aby dziś wyjść do Państwa z ofertą niepowtarzalnych produktów o najwyższej jakości.
Pasta fresca – świeży makaron – to subtelność smaków, wszechstronność zastosowań i nieograniczone możliwości kulinarnych kreacji. Raz spróbowany na zawsze zagości w Państwa kuchni.

Pasja, tradycja, zaangażowanie
PERINO to znacznie więcej niż makaron.

Fascynacja włoską kulturą pasta fresca szybko przerodziła się w pasję, która dziś stanowi podstawę naszej działalności. Dzięki zaangażowaniu i wieloletniej praktyce stworzyliśmy bogatą ofertę świeżych, głęboko mrożonych makaronów, które zaspokajają gusta nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Naszym celem jest dostarczenie produktów o najwyższej jakości do lokali gastronomicznych, w których szefowie kuchni proponują swoim klientom wyrafinowane dania i niezapomniane przeżycia smakowe.

Produkując świeże makarony, nie zapominamy także o włoskich korzeniach i tradycji, którą pragniemy kultywować i rozpowszechniać. Wychodzimy z założenia, że w drodze do perfekcji nigdy nie jest się u celu, dlatego nieustannie udoskonalamy nasze produkty i dokładamy wszelkich starań, aby nasza oferta była jeszcze lepsza.

Stawiamy na jakość

Łącząc tradycyjne receptury, starannie dobrane naturalne składniki oraz wieloletnie doświadczenie, jesteśmy w stanie zaoferować produkty najwyższej jakości. Podczas codziennej pracy dokładamy wszelkich starań, aby nasz świeży makaron spełniał oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Aby jego smak nieustannie urzekał i zachwycał.

Kontrolujemy proces produkcji na każdym jego etapie, skrupulatnie sprawdzając każdy szczegóły, dzięki czemu możemy zagwarantować unikalną jakość i smak naszych wyrobów.

Ekskluzywne produkty

Naszą ofertę kierujemy głównie do gastronomii – do hoteli, restauracji, firm cateringowych, które chcą zaproponować swoim klientom ekskluzywne dania o wyjątkowym, niestandardowym smaku. Wychodząc naprzeciw potrzebom rynku, oferujemy całą gamę świeżych, głęboko mrożonych makaronów, które idealnie wkomponują się w oryginalne menu. Długie pomidorowe tagliatelle, krótkie maccheroni, nadziewane ravioli czy ręcznie robione tartellacci z pewnością wzbogacą kartę dań i przyciągną nowych klientów.

Krótki czas gotowania naszych makaronów wpływa na szybkość wydawania dań, a co za tym idzie – krótki czas oczekiwania klientów. Ponadto możliwość przygotowania dań „al. momento” sprawia, że klient otrzymuje makaron zawsze al dente – jak w prawdziwej włoskiej restauracji.
Pragniemy dostarczyć makarony, które każdy szef kuchni będzie serwował z dumą i przekonaniem, że oferuje swoim klientom produkty z najwyższej półki.

Profesjonalna obsługa Klienta

Potrzeby naszych Klientów stanowią dla nas priorytet, dlatego jesteśmy otwarci na Państwa sugestie i propozycje oraz chętnie stawiamy czoła nowym wyzwaniom. Służymy pomocą w zakresie fachowej informacji na temat kształtu, wagi, czy nawet przepisuj kulinarnego, który będzie pasował do danego makaronu.

Istnieje także możliwość realizacji indywidualnych pomysłów – możemy wyprodukować makaron z Państwa nadzieniem lub wyprodukować indywidualny makaron „na życzenie” – już od 12 kg, a ravioli lub ręcznie robione makarony już od ok. 30 kg.

produkcja-makaronu-04

produkcja-makaronu-02

produkcja-makaronu-03

produkcja-makaronu-01

produkcja-makaronu-05

English