paź 11

Cavatelli

Tradycyjny krótki makaron, charakterystyczny dla włoskiego regionu Apuli. Wyrabiany z semoliny i wody.

Doskonale smakuje z sosami ragu lub warzywami, np. brokułami.

Gorąco polecamy!

Sezon na dziczyznę rozpoczęty, także w Perino! Wyśmienity włoski specjał proponujemy podawać z klarowanym masłem, aromatyzowany oliwą truflową, ze świeżym rozmarynem i posypany startym parmezanem.

Życzymy smacznego.

Świeży makaron najlepiej serwować gorący, ugotowany al dente.

Nasze makarony można podawać z różnego rodzaju sosami lub jedynie przyprawione oliwą, ziołami i parmezanem. → Read more

Cannelloni wyjęte prosto z zamrażarki rozkładamy na blachy, wcześniej posmarowane masłem lub oliwą. Dodajemy sos i zapiekamy w temp. 180°C ok. 20 minut.

Możemy je również przygotować w piecu do pizzy (nawet 1 porcję) lub na patelni w ostatniej fazie wstawiając do pieca lub grilla, tak, aby tylko z góry się ładnie przypiekły. → Read more

Gotowanie świeżego, mrożonego makaronu wymaga trochę więcej wysiłku niż gotowanie zwykłego makaronu suszonego. Dlatego przygotowaliśmy klika wskazówek. → Read more

Jako sposób przechowywania naszych makaronów wybraliśmy głębokie mrożenie, co jak powszechnie wiadomo jest jedną z najlepszych metod przechowywania żywności, ponieważ pozwala na używanie wyłącznie naturalnych składników podczas produkcji oraz na zachowanie znakomitych wartości odżywczych oraz oryginalnego smak.
→ Read more

English