Dofinansowanie UE

DOFINANSOWANIE UE:

Innowacyjna technologia produkcji świeżych, prozdrowotnych makaronów, wspierających zdrowe odżywianie.

 

  1. Nazwa projektu:
    Innowacyjna technologia produkcji świeżych, prozdrowotnych makaronów, wspierających zdrowe odżywianie.
  2. Cel projektu – krótki opis:
    Projekt jest oparty o wdrożenie technologii produkcji opracowanej przez Perino Sp. z o.o. jako nieopatentowana wiedza techniczna. Wnioskodawca dzięki realizacji inwestycji wprowadzi do swojej oferty nowe produkty dedykowane niszowym grupom odbiorców: osoby cierpiące na celiakię, na diecie bezglutenowej, alergicy. Zostanie również osiągnięte istotne ulepszenie produktów w ramach dotychczasowych grup asortymentowych. Wnioskodawca zastosuje rozwiązania wywierające pozytywny wpływ na środowisko naturalne (zastosowanie rozwiązań redukujących liczbę odpadów, wydłużających cykl życia produktu, nie wprowadzających zanieczyszczeń do atmosfery). Spółka przewiduje wykorzystanie sprzętu zakupionego w ramach projektu do praktyk dedykowanych uczniom zespołu szkół zawodowych o profilu gastronomicznym. Zakres rzeczowy projektu obejmuje: przeprowadzenie robót budowlanych (w tym zakup materiałów budowlanych) na potrzeby inwestycji, zakup oraz instalacja środków trwałych na potrzeby inwestycji, wdrożenie technologii informacyjno-komunikacyjnych. Projekt będzie realizowany od 01.02.2017 roku do 30.04.2019r. Inwestycja zostanie zlokalizowana w miejscowości Wielgolas Brzeziński, gmina Halinów, powiat miński, Województwo Mazowieckie.
  3. Wartość projektu: 16.798769,94 zł
  4. Wartość dofinansowania: 3.998.282,89 zł
  5. Czas realizacji projektu: 30.04.2019 r