Zbliżająca się jesień zachwyca pełnią barw, smaków i aromatów, które wkradają się także na talerze restauracyjnych gości czy klientów cateringów. Sezonowa oferta Perino została stworzona z myślą o tych, którzy szukają klasycznych smaków w iście włoskim charakterze. Wśród nowych kompozycji smakowych nie zabrakło królowej tego sezonu – dyni – a także wysokiej jakości włoskich składników, jak sera scamorza czy ciasteczek amaretti.
W sezonie jesienno-zimowym królują smaki nieco bardziej rozgrzewające, maślane oraz pełne aromatu. W Perino postanowiliśmy wykorzystać ich potencjał i stworzyć wyjątkową ofertę makaronów, w których zamknęliśmy najpiękniejsze aromaty tego sezonu. Wśród nowości produktowych w katalogu makaronów Perino znalazły się:
-
RAVIOLI NADZIEWANE NDUJĄ I WĘDZONYM SEREM SCAMORZA
Pikantna włoska kiełbasa nduja oraz wędzony, aromatyczny ser scamorza zamknięty w delikatnym cieście to kompozycja idealna na jesień. Apetyczny zapach, bogaty smak i przyjemna dla oka forma naszego ravioli sprawia, że Goście uwielbiają tę propozycję! Wystarczy prosty sos maślany i voilà! Rozgrzewający, wyjątkowy posiłek gotowy. Ten makaron szczególnie polecamy serwować z masłem i rozmarynem.
-
QUADRONI Z DYNIĄ I CIASTECZKAMI AMARETTI
Łagodny, słodki smak i zapach dyni, nierozerwalnie wiążący się z jesienią, wzbogaciliśmy migdałowymi ciasteczkami amaretti, wnosząc go na nowy poziom uzależniającego aromatu. Charakteru nadał mu także dodatek oryginalnej musztardy owocowej „alla mantovana”. Takie ravioli podane w klasycznym sosie maślanym, z dodatkiem tartego parmezanu i świeżej szałwii to tradycyjne danie pochodzące z Mantui w północnych Włoszech. Szczególnie polecamy z dodatkiem tartego parmezanu i świeżej szałwi.
-
GNOCCHI CACIO E PEPE
„Cacio e pepe” oznacza po włosku „ser i pieprz” – i właśnie na bazie tych dwóch składników powstał kultowy już sos pochodzący z Rzymu. To wyjątkowe połączenie z każdym kęsem udowadnia nam, że piękno tkwi w prostocie: aromatyczny ser pecorino i świeżo mielony pieprz tworzące zawiesisty sos, który można jeść bez końca! Na jego bazie stworzyliśmy kremowe, lekko pikantne nadzienie rozkosznie wypełniające nasze ziemniaczane gnocchi. Pyszna i niepowtarzalna propozycja, którą szczególnie polecamy z sosem grzybowym.
-
GNOCCHI DYNIOWE
Puszyste, miękkie gnocchi to idealny pomysł na całe danie lub jesienny dodatek. Sprężysta struktura, wysoka jakość składników i przepiękny, słoneczny kolor sprawiają, że gnocchi są nie tylko pyszne, ale i bardzo zdrowe. Zawarta w nich dynia to źródło witaminy D, tak ważnej w okresie jesienno-zimowym! Ten makaron szczególnie polecamy z sosem z masła ziołowego, chrupiącym selerem naciowym oraz prażonymi orzechami włoskimi.
Wszystkich zainteresowanych nowymi produktami oraz szczegółami dotyczącymi oferty jesienno-zimowej gorąco zachęcamy do kontaktu: info@perino.pl.