Gnocchi buraczkowe z mascarpone i orzechami włoskimi

Gnocchi buraczkowe z mascarpone i orzechami to wyróżniający się w menu wariant tradycyjnych włoskich kluseczek.
Intensywna barwa ciasta została uzyskana z buraka, który również jest delikatnie wyczuwalny w smaku i doskonale komponuje się z nadzieniem z kremowego sera mascarpone połączonego z posiekanymi orzechami włoskimi. Proces szokowego mrożenia gwarantuje zachowanie kształtu, barwy oraz smaku gnocchi po ugotowaniu.

Podczas gotowania warto zakwasić wodę, aby zachować wyrazistą barwę kluseczek.

Perino inspiruje

Gnocchi buraczkowe z nadzieniem z mascarpone i orzechami włoskimi może stanowić samodzielne danie lub wyróżniający się dodatek. Wystarczy podać je z masłem, startym parmezanem i ziołami. Doskonale komponują się również z wyrazistym mięsem.

Czas gotowania 8 min
Produkt szokowo mrożony
temperatura przechowywania

Specyfikacja produktu

 

 

Masa jednostkowa [g] 20
Zawartość farszu [%] ~20
Czas przygotowania [min] 5
Okres przydatności do spożycia [msc] 15
Opakowanie [kg] 3

Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino

Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.

Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl