Gnocchi buraczkowe z mascarpone i orzechami włoskimi
Gnocchi buraczkowe z mascarpone i orzechami to wyróżniający się w menu wariant tradycyjnych włoskich kluseczek.
Intensywna barwa ciasta została uzyskana z buraka, który również jest delikatnie wyczuwalny w smaku i doskonale komponuje się z nadzieniem z kremowego sera mascarpone połączonego z posiekanymi orzechami włoskimi. Proces szokowego mrożenia gwarantuje zachowanie kształtu, barwy oraz smaku gnocchi po ugotowaniu.
Podczas gotowania warto zakwasić wodę, aby zachować wyrazistą barwę kluseczek.
Perino inspiruje
Gnocchi buraczkowe z nadzieniem z mascarpone i orzechami włoskimi może stanowić samodzielne danie lub wyróżniający się dodatek. Wystarczy podać je z masłem, startym parmezanem i ziołami. Doskonale komponują się również z wyrazistym mięsem.
Specyfikacja produktu
Masa jednostkowa [g] | 20 | |
---|---|---|
Zawartość farszu [%] | ~20 | |
Czas przygotowania [min] | 5 | |
Okres przydatności do spożycia [msc] | 15 | |
Opakowanie [kg] | 3 |
Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino
Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.
Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl