Lasagne z mięsem wołowo-wieprzowym
W Perino Lasagne z mięsem przygotowujemy według oryginalnej, rodzinnej receptury. Podstawę produktu stanowi 6 płatów makaronu z pszenicy durum z dodatkiem jaj oraz ułożone między nimi, starannie wyselekcjonowane mięso wołowo-wieprzowe, dodatek warzyw i pomidorów. Farsz dopełnia sos beszamelowy oraz ser Grana Padano DOP. Tak przygotowane lasagne umieściliśmy w formie przystosowanej do pieczenia – wystarczy włożyć rozmrożony produkt na 30-35 minut do pieca nagrzanego do 180 st. C (zamrożony – na 100 minut do pieca nagrzanego do 150 st. C).
Łatwo policzalny food cost (2,5 kg w tacce = 10 porcji po 250 g).
Perino inspiruje
Lasagne z mięsem wołowo-wieprzowym to gotowe danie, wystarczy podać je z sałatą z delikatnym dresingiem na bazie oliwy z oliwek.
Specyfikacja produktu
Masa jednostkowa [kg] | 2,5 | |
---|---|---|
Zawartość farszu [%] | n/d | |
Czas przygotowania [min] | 100 | |
Okres przydatności do spożycia [msc] | 15 | |
Opakowanie [kg] | 5 |
Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino
Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.
Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl