Pappardelle
Pappardelle to tradycyjny włoski makaron, który wyróżnia się szerokimi, płaskimi i długimi wstążkami o grubości około 15 mm. Wykorzystanie wysokiej jakości semoliny durum oraz masy jajecznej sprawia, że wstążki pappardelle są sprężyste, a dzięki wyciskaniu ciasta z matrycy z brązu, makaron uzyskuje chropowatą powierzchnię co gwarantuje strukturę chłonącą sosy. Po ugotowaniu makaron przyrasta około 60%.
Jest to produkt bez dodatku soli, o niskiej zawartości tłuszczów i cukru.
Perino inspiruje
Pappardelle są doskonałe do serwowania z gęstymi i treściwymi sosami mięsnymi, takimi jak ragù. Ze względu na swoją szeroką powierzchnię są również świetnym nośnikiem dla warzyw, mięsa, ryb. Zainspiruj się i podaj Pappardelle Perino z zielonymi szparagami i pancettą w sosie z białego wina.
Specyfikacja produktu
Masa jednostkowa wiązki [g] | 100 | |
---|---|---|
Szerokość wstęgi [mm] | 15 | |
Czas przygotowania [min] | 4 | |
Okres przydatności do spożycia [msc] | 15 | |
Opakowanie [kg] | 2 |
Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino
Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.
Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl