Pappardelle

Pappardelle to tradycyjny włoski makaron, który wyróżnia się szerokimi, płaskimi i długimi wstążkami o grubości około 15 mm. Wykorzystanie wysokiej jakości semoliny durum oraz masy jajecznej sprawia, że wstążki pappardelle są sprężyste, a dzięki wyciskaniu ciasta z matrycy z brązu, makaron uzyskuje chropowatą powierzchnię co gwarantuje strukturę chłonącą sosy. Po ugotowaniu makaron przyrasta około 60%.

Jest to produkt bez dodatku soli, o niskiej zawartości tłuszczów i cukru.

Perino inspiruje

Pappardelle są doskonałe do serwowania z gęstymi i treściwymi sosami mięsnymi, takimi jak ragù. Ze względu na swoją szeroką powierzchnię są również świetnym nośnikiem dla warzyw, mięsa, ryb. Zainspiruj się i podaj Pappardelle Perino z zielonymi szparagami i pancettą w sosie z białego wina.

Czas gotowania 8 min
Produkt szokowo mrożony
temperatura przechowywania

Specyfikacja produktu

 

Masa jednostkowa wiązki [g] 100
Szerokość wstęgi [mm] 15
Czas przygotowania [min] 4
Okres przydatności do spożycia [msc] 15
Opakowanie [kg] 2

Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino

Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.

Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl