Aktualności

06 cze 2024

SEZON LETNI Z PERINO CZAS ZACZĄĆ!

Wiosna wyjątkowo szybko przeszła w lato, a restauracyjni goście będą poszukiwać smaków, za którymi tęsknili: świeże warzywa i owoce, zioła, pierwsze grzyby… Warto być przygotowanym i już teraz zaopatrzyć się w kolejne, sezonowe propozycje do Twojego menu. Tak jak w przypadku wiosennych ravioli z zielonymi szparagami i mascarpone, stawiamy na sprawdzone i lubiane produkty.

Lato tętni całą gamą kolorów i bogactwem tego, co daje nam natura. Do oferty sezonowej wybraliśmy zatem smaki zainspirowane atmosferą ciepłych, słonecznych dni – kompozycje lubiane i poszukiwane przez klientów w restauracyjnych menu.

RAVIOLI Z KURKAMI W CIEŚCIE ZIOŁOWYM

Pieprzniki jadalne, znane bardziej jako kurki, to jedne z najsmaczniejszych i najpopularniejszych grzybów, na które czeka się cały rok, dlatego warto mieć je w swojej karcie. W naszych ravioli wyrazisty smak kurek dopełnia kremowa ricotta, a całość otula delikatne, jajeczne ciasto z dodatkiem aromatycznych ziół. Ten produkt dobrze komponuje się z:

  • lekkim pesto pietruszkowym
  • maślanym sosem z podsmażoną dymką, czosnkiem, pomidorkami cherry i ziołami
  • pancettą

ROTONDI BAZYLIOWE Z GRILLOWANYM BAKŁAŻANEM I WĘDZONYM SEREM

Kolejna nasza propozycja to kwintesencja lata pachnącego grillem, świeżymi owocami, warzywami oraz ziołami. Nasze bazyliowe rotondi z grillowanym bakłażanem i wędzonym serem to doskonała kompozycja smaków na sezon wakacyjny. Słodkawy smak grillowanego, świeżego bakłażana, wzmocniony przez włoski ser scamorza stanowi apetyczne nadzienie owinięte bazyliowym ciastem o lekko zielonym kolorze. Forma rotondi – owalnego pierożka wykończonego ozdobnymi ząbkami, kojarzy się ze słońcem i znakomicie prezentuje się zarówno w letniej karcie, jak i na talerzach. Z czym podać? Na przykład z:

  • pesto bazyliowym
  • pieczonymi pomidorami
  • ragu warzywnym
 

W tegorocznym sezonie wiosenno-letnim dostępne są również roślinne quadroni orkiszowe z tłuczonym groszkiem oraz ravioli z zielonymi szparagami i mascarpone.

Przypominamy: nasze ravioli, dzięki metodzie mrożenia szokowego, można przechowywać w zamrażarce aż do 15 miesięcy od daty produkcji, co automatycznie wydłuża możliwość serwowania produktu dłużej niż tylko w sezonie. Pojedynczo mrożone sztuki i niewielkie opakowania sprawiają, że ravioli przechowuje się łatwo, bez strat (wyjmujesz tylko tyle, ile potrzeba), a gotuje jedynie 5-6 minut.

Z Perino sezon może trwać cały rok!

Chcesz wiedzieć więcej? Napisz: info@perino.pl lub zadzwoń: (22) 760 29 00.