Spaghetti alla chitarra
Spaghetti alla chitarra to podstawa kuchni włoskiej. W Perino charakterystyczny kwadratowy kształt uzyskujemy przez wyciskanie ciasta z matrycy z brązu – dzięki temu nasze spaghetti zachowują chropowatą strukturę doskonale chłonącą sosy, a zastosowanie wysokiej jakości semoliny durum sprawia, że nitki po ugotowaniu są wyjątkowo sprężyste. Produkt jest porcjowany w wygodne wiązki – gotujesz dokładnie tyle ile potrzebujesz, minimalizując ryzyko strat. Po ugotowaniu makaron przyrasta około 60%.
Jest to produkt bez dodatku soli, o niskiej zawartości tłuszczów i cukru.
Perino inspiruje
Spaghetti alla chitarra jest uniwersalnym makaronem, który możesz serwować z sosami na bazie pomidorów, serów, ziół, jak również podać je z pesto.
Specyfikacja produktu
Masa jednostkowa wiązki [g] | 125 | |
---|---|---|
Szerokość wstęgi [mm] | 2 x 2 | |
Czas przygotowania [min] | 4 | |
Okres przydatności do spożycia [msc] | 15 | |
Opakowanie [kg] | 2 |
Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino
Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.
Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl