Spaghetti alla chitarra

Spaghetti alla chitarra to podstawa kuchni włoskiej. W Perino charakterystyczny kwadratowy kształt uzyskujemy przez wyciskanie ciasta z matrycy z brązu – dzięki temu nasze spaghetti zachowują chropowatą strukturę doskonale chłonącą sosy, a zastosowanie wysokiej jakości semoliny durum sprawia, że nitki po ugotowaniu są wyjątkowo sprężyste. Produkt jest porcjowany w wygodne wiązki – gotujesz dokładnie tyle ile potrzebujesz, minimalizując ryzyko strat. Po ugotowaniu makaron przyrasta około 60%.

Jest to produkt bez dodatku soli, o niskiej zawartości tłuszczów i cukru.

Perino inspiruje

Spaghetti alla chitarra jest uniwersalnym makaronem, który możesz serwować z sosami na bazie pomidorów, serów, ziół, jak również podać je z pesto.

Czas gotowania 8 min
Produkt szokowo mrożony
temperatura przechowywania

Specyfikacja produktu

 

Masa jednostkowa wiązki [g] 125
Szerokość wstęgi [mm] 2 x 2
Czas przygotowania [min] 4
Okres przydatności do spożycia [msc] 15
Opakowanie [kg] 2

Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino

Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.

Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl