Tagliatelle pomidorowe
Tagliatelle pomidorowe ma wyrazistą barwę, która dzięki procesowi szokowego mrożenia jest zachowana również po ugotowaniu. Wykorzystanie wysokiej jakości semoliny durum oraz masy jajecznej sprawia, że wstążki tagliatelle są sprężyste, a dzięki wyciskaniu ciasta z matrycy z brązu, makaron uzyskuje chropowatą powierzchnię co gwarantuje strukturę chłonącą sosy. Po ugotowaniu makaron przyrasta około 60%.
Jest to produkt bez dodatku soli, o niskiej zawartości tłuszczów i cukru.
Perino inspiruje
Ten rodzaj makaronu jest idealny do przygotowania niecodziennych potraw, których zadaniem jest również wywołanie wizualnego wrażenia. Mogą być serwowane z różnego rodzaju sosami, od klasycznych sosów pomidorowych po bardziej wyszukane wersje na bazie sera lub pesto.
Specyfikacja produktu
Masa jednostkowa wiązki [g] | 100 | |
---|---|---|
Szerokość wstęgi [mm] | 6 | |
Czas przygotowania [min] | 3 | |
Okres przydatności do spożycia [msc] | 15 | |
Opakowanie [kg] | 2 |
Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino
Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.
Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl