Tagliatelle szpinakowe
Tagliatelle szpinakowe ma intensywny zielony kolor, który dzięki procesowi szokowego mrożenia jest zachowany również po ugotowaniu. Wykorzystanie wysokiej jakości semoliny durum oraz masy jajecznej sprawia, że wstążki tagliatelle są elastyczne, a dzięki wyciskaniu ciasta z matrycy z brązu, makaron uzyskuje chropowatą powierzchnię co gwarantuje strukturę chłonącą sosy. Po ugotowaniu makaron przyrasta około 60%.
Jest to produkt bez dodatku soli, o niskiej zawartości tłuszczów i cukru.
Perino inspiruje
Tagliatelle szpinakowe doskonale komponują się z różnego rodzaju sosami, od klasycznych sosów pomidorowych po bardziej wyszukane wersje na bazie sera lub pesto. Zaproponuj swoim Gościom tagliatelle szpinakowe w sosie z sera pleśniowego i suszonych pomidorów.
Specyfikacja produktu
Masa jednostkowa wiązki [g] | 100 | |
---|---|---|
Szerokość wstęgi [mm] | 6 | |
Czas przygotowania [min] | 3 | |
Okres przydatności do spożycia [msc] | 15 | |
Opakowanie [kg] | 2 |
Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino
Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.
Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl