Tortellacci z borowikami

Tortellacci z borowikami to ręcznie wykonany makaron z wyrazistym nadzieniem z borowików szlachetnych, który wyróżnia się nie tylko smakiem, ale również niepowtarzalną formą. Precyzyjnie zawinięte przez rękodzielników ciasto skrywa ponad 50% farszu z posiekanych grzybów i ricotty. Proces szokowego mrożenia gwarantuje utrzymanie finezyjnego kształtu oraz smaku makaronu po ugotowaniu.

Borowiki stanowią blisko 30% całego farszu – gwarantuje to wyrazisty smak i wyczuwalne kawałki.

Perino inspiruje

Tortellacci z borowikami można podać delikatnie polane masłem, z dodatkiem pancetty, ziół i tartego parmezanu. Doskonale komponuje się także z sosem na bazie śmietany oraz jako dodatek do consommé.

Czas gotowania 8 min
Produkt szokowo mrożony
temperatura przechowywania

Specyfikacja produktu

 

 

Masa jednostkowa [g] 65
Zawartość farszu [%] ~55
Czas przygotowania [min] 8
Okres przydatności do spożycia [msc] 15
Opakowanie [kg] 3

Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino

Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.

Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl