Tortellacci z borowikami
Tortellacci z borowikami to ręcznie wykonany makaron z wyrazistym nadzieniem z borowików szlachetnych, który wyróżnia się nie tylko smakiem, ale również niepowtarzalną formą. Precyzyjnie zawinięte przez rękodzielników ciasto skrywa ponad 50% farszu z posiekanych grzybów i ricotty. Proces szokowego mrożenia gwarantuje utrzymanie finezyjnego kształtu oraz smaku makaronu po ugotowaniu.
Borowiki stanowią blisko 30% całego farszu – gwarantuje to wyrazisty smak i wyczuwalne kawałki.
Perino inspiruje
Tortellacci z borowikami można podać delikatnie polane masłem, z dodatkiem pancetty, ziół i tartego parmezanu. Doskonale komponuje się także z sosem na bazie śmietany oraz jako dodatek do consommé.
Specyfikacja produktu
Masa jednostkowa [g] | 65 | |
---|---|---|
Zawartość farszu [%] | ~55 | |
Czas przygotowania [min] | 8 | |
Okres przydatności do spożycia [msc] | 15 | |
Opakowanie [kg] | 3 |
Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino
Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.
Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl