Ravioli orkiszowe z dynią i prażonymi
pestkami dyni
Ciasto z semoliny orkiszowej, to zdrowsza alternatywa klasycznego ravioli. Nadzienie pierożka na bazie dyni i jej prażonych pestek nie tylko wyróżnia się intensywną pomarańczową barwą, ale przede wszystkim wyrazistym smakiem. Proces szokowego mrożenia gwarantuje zachowanie struktury, smaku i koloru makaronu po jego obróbce termicznej. Czas gotowania Ravioli wynosi tylko 5-6 minut, czyli zdecydowanie krócej niż standardowy makaron suchy.
Przyrost produktu po ugotowaniu wynosi powyżej 20%.
Perino inspiruje
Ravioli orkiszowe z dynią i prażonymi pestkami dyni jest produktem całorocznym. W zależności od dodatków nadasz mu bardziej sezonowy charakter. Doskonale komponuje się z ziołową emulsją maślaną lub delikatnym sosem na bazie śmietanki.
Specyfikacja produktu
Masa jednostkowa [g] | 14 | |
---|---|---|
Zawartość farszu [%] | ~55 | |
Czas przygotowania [min] | 5-6 | |
Okres przydatności do spożycia [msc] | 15 | |
Opakowanie [kg] | 3 |
Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino
Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.
Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl