Ravioli orkiszowe z dynią i prażonymi
pestkami dyni

Ciasto z semoliny orkiszowej, to zdrowsza alternatywa klasycznego ravioli. Nadzienie pierożka na bazie dyni i jej prażonych pestek nie tylko wyróżnia się intensywną pomarańczową barwą, ale przede wszystkim wyrazistym smakiem. Proces szokowego mrożenia gwarantuje zachowanie struktury, smaku i koloru makaronu po jego obróbce termicznej. Czas gotowania Ravioli wynosi tylko 5-6 minut, czyli zdecydowanie krócej niż standardowy makaron suchy.

Przyrost produktu po ugotowaniu wynosi powyżej 20%.

Perino inspiruje

Ravioli orkiszowe z dynią i prażonymi pestkami dyni jest produktem całorocznym. W zależności od dodatków nadasz mu bardziej sezonowy charakter. Doskonale komponuje się z ziołową emulsją maślaną lub delikatnym sosem na bazie śmietanki.

Czas gotowania 8 min
Produkt szokowo mrożony
temperatura przechowywania

Specyfikacja produktu

 

 

Masa jednostkowa [g] 14
Zawartość farszu [%] ~55
Czas przygotowania [min] 5-6
Okres przydatności do spożycia [msc] 15
Opakowanie [kg] 3

Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino

Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.

Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl