Ravioli z ricottą i szpinakiem

Ravioli Perino z oryginalnym włoskim farszem na bazie ricotty i szpinaku to klasyczna pozycja w menu. Ciasto wykonane z semoliny durum i masy jajowej, gwarantuje, że makaron po ugotowaniu zachowuję strukturę i formę. Dzięki pakowaniu „luzem” porcjowanie produktu jest wygodne – gotujesz dokładnie tyle, ile potrzebujesz, minimalizując tym samym ryzyko strat.

Czas gotowania Ravioli wynosi zaledwie 5-6 minut, czyli mniej niż standardowy makaron suchy!

Perino inspiruje

Klasyczny smak farszu może stanowić bazę różnorodnych dań – w zależności od dodatków przyrządzisz pełnowartościowy posiłek. Do ravioli z ricottą i szpinakiem doskonale pasuje sos z pomidorkami cherry i serem pecorino.

Czas gotowania 8 min
Produkt szokowo mrożony
temperatura przechowywania

Specyfikacja produktu

 

 

Masa jednostkowa [g] 14
Zawartość farszu [%] ~55
Czas przygotowania [min] 5-6
Okres przydatności do spożycia [msc] 15
Opakowanie [kg] 3

Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino

Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.

Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl