Ravioloni z kaczką

Większa forma klasycznego ravioli, charakteryzująca się wysoką zawartością farszu, który stanowi aż 65% pierożka. Najwyższej jakości mięso z kaczki, długo duszone w czerwonym winie, przyprawach i warzywach, charakteryzuje się delikatnie orientalną nutą smakową. Produkt opracowany z myślą o profesjonalnych szefach kuchni, którzy cenią zarówno jakościowe surowce, doskonały smak, jak i łatwość przygotowania. Makaron zachowuje barwę, smak i strukturę po ugotowaniu, dzięki czemu możliwe jest przygotowanie jego większych porcji w piecu konwekcyjno-parowym i podawanie w bemarach. Dzięki policzalności produktu jego porcjowanie jest proste i wygodne, a food cost jest szybki w obliczeniu.

Czas gotowania Ravioloni wynosi zaledwie 5-6 minut, czyli mniej niż standardowy makaron suchy!

Perino inspiruje

Zainspiruj się i podaj Ravioloni z kaczką w delikatnym bulionie. Dodając papryczkę chilli, imbir i kolendrę podkreślisz orientalne, lekko anyżowe nuty smakowe nadzienia.

Czas gotowania 8 min
Produkt szokowo mrożony
temperatura przechowywania

Specyfikacja produktu

 

 

Masa jednostkowa [g] 25
Zawartość farszu [%] ~65
Czas przygotowania [min] 5-6
Okres przydatności do spożycia [msc] 15
Opakowanie [kg] 3

Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino

Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.

Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl