Ravioloni z kaczką
Większa forma klasycznego ravioli, charakteryzująca się wysoką zawartością farszu, który stanowi aż 65% pierożka. Najwyższej jakości mięso z kaczki, długo duszone w czerwonym winie, przyprawach i warzywach, charakteryzuje się delikatnie orientalną nutą smakową. Produkt opracowany z myślą o profesjonalnych szefach kuchni, którzy cenią zarówno jakościowe surowce, doskonały smak, jak i łatwość przygotowania. Makaron zachowuje barwę, smak i strukturę po ugotowaniu, dzięki czemu możliwe jest przygotowanie jego większych porcji w piecu konwekcyjno-parowym i podawanie w bemarach. Dzięki policzalności produktu jego porcjowanie jest proste i wygodne, a food cost jest szybki w obliczeniu.
Czas gotowania Ravioloni wynosi zaledwie 5-6 minut, czyli mniej niż standardowy makaron suchy!
Perino inspiruje
Zainspiruj się i podaj Ravioloni z kaczką w delikatnym bulionie. Dodając papryczkę chilli, imbir i kolendrę podkreślisz orientalne, lekko anyżowe nuty smakowe nadzienia.
Specyfikacja produktu
Masa jednostkowa [g] | 25 | |
---|---|---|
Zawartość farszu [%] | ~65 | |
Czas przygotowania [min] | 5-6 | |
Okres przydatności do spożycia [msc] | 15 | |
Opakowanie [kg] | 3 |
Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino
Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.
Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl