Tagliolini
Tagliolini to cienki, wąski i płaski makaron, przypominający klasyczne spaghetti. Ciasto z semoliny durum, z którego jest wykonany charakteryzuje się wyjątkową elastycznością. Wiemy, że w kuchni liczy się precyzja, dlatego makarony Perino są porcjowane w 100 gramowe wiązki, co ułatwia planowanie i minimalizuje ryzyko strat produktu. Po ugotowaniu makaron przyrasta około 60%.
Jest to produkt bez dodatku soli, o niskiej zawartości tłuszczów i cukru.
Perino inspiruje
Tagliolini jest idealnym dodatkiem do lekkich sosów na bazie oliwy z oliwek, pomidorów, cytryny lub białego wina. Doskonale komponują się również z sałatkami i zupami. Jego delikatność podkreślisz prostymi dodatkami, np. serem i pieprzem serwując swoim Gościom cacio e pepe.
Specyfikacja produktu
Masa jednostkowa wiązki [g] | 100 | |
---|---|---|
Szerokość wstęgi [mm] | 2 | |
Czas przygotowania [min] | 2 | |
Okres przydatności do spożycia [msc] | 15 | |
Opakowanie [kg] | 2 |
Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów Perino
Jesteś zainteresowany ofertą Perino? Zamów bezpłatne próbki wybranych produktów korzystając z poniższego formularza, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą w celu ich dostarczenia.
Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się z BOK Perino:
tel.: 22 760 29 00
info@perino.pl